wat is vieze zeep?

Wat er in je zeep zit heeft grote impact op jou en je wereld. Sommige ingrediënten zijn gebaseerd op bijvoorbeeld aardgas of aardolie. Ja, echt waar... Er zit aardolie in zeep! Vaak is het zelfs onnodig. Zoals synthetische geur- en kleurstoffen of microplastics. Zeep met die fossiele troep noemen wij vieze zeep. Dit draagt bij aan het klimaatprobleem. 

Wat is schone zeep?

Een schone zeepwereld bestaat uit vier elementen:

1 schone zeep

De fijnste zeep die je maar kunt wensen, maar dan op natuurlijke basis.
Dat is schone zeep! Onze Seepjes bestaan voor minimaal 97,5% uit ingrediënten van natuurlijke oorsprong. Zo lopen we voorop naar een schone zeepwereld. Het percentage natuurlijke ingrediënten staat bij ons altijd op de voorkant van de verpakking, samen met alle ingrediënten en hun oorsprong. Zo kun jij een bewuste keuze maken voor jezelf en voor je wereld. 

Seepje's duurzame gerecycled plastic verpakkingen

2 De verpakking

Onze flessen bestaan voor 97% uit gerecycled plastic. De doppen horen daar nog niet bij, dat willen we graag verbeteren. Ook is Seepje hervulbaar en hebben we voor onze handzeep, shower gel en shampoo zelfs een poedernavulling uitgevonden! Zo hoef je geen nieuwe fles meer te kopen en bespaar je verpakkingsmateriaal. 

3 Het water

Na gebruik wordt de zeep via jouw afvoer naar de waterzuiveringsinstallaties gebracht. Als de zeep biologisch afbreekbaar is, zoals Seepje, dan breekt het daar af in natuurgetrouwe grondstoffen zoals water, zuurstof en CO2. Ben je d’r nog? Ook fossiele troep kan biologisch afbreekbaar zijn, de troep wordt dan omgezet in CO2 en dat is slecht nieuws voor ons klimaat! Ingrediënten die in het water belanden kunnen schadelijk zijn voor het milieu en de organismes die daarin leven. Dat noemen we eco-toxiciteit en dat vermijden we. Denk bijvoorbeeld aan microplastics die in het milieu achterblijven en via die weg in onze voedselketen en uiteindelijk zelfs in ons lijf terechtkomen. Bleh! 

4 De mensen

Ook werken in een zeepketen heel veel mensen! Daarvoor willen we onze verantwoordelijkheid nemen. We bouwen aan een eerlijke samenwerking met boerencoöperaties in Nepal die de schillen oogsten waar het allemaal mee begon. Dit is nog steeds één van de mooiste reinigende ingrediënten in onze zeep. We willen de lessen die we uit deze samenwerking leren ook in andere ingrediëntenketens toepassen. Zo kunnen we ook die ketens duurzamer en socialer maken. 

Onze impact

Elke seconde wordt er een Seepje gebruikt. De afgelopen 10 jaar hebben we in totaal al 5,8 miljoen liter natuurlijke zeep gemaakt voor onze fans! En dat is belangrijk, want zo lopen we samen met jou voorop naar een schone zeepwereld.  

Jaarverslag 2022
  • ECOCERT

    97,5% natuurlijke oorsprong en vegan. Seepje is vrij van onnodige fossiele ingrediënten, da’s beter voor ons klimaat.

  • ZERO PLASTIC

    Geen microplastics. En ook geen synthetische geur- en kleurstoffen, trouwens. 

  • B-CORP

    Seepje behaalt hoge standaarden op het gebied van duurzaamheid, ethiek en transparantie. Dat is nog eens impact maken!