• 1 Bestelling en Levering

  Verzending 

  Er is iets fout gegaan met mijn bestelling, wat nu?

  Neem contact op met ons Washok via hoi@seepje.nl. Daar helpen we je graag verder! Wij doen ons stinkende best om de juiste Seepjes toch zo snel bij jou thuis te krijgen.

  Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

  Na het plaatsen van jouw bestelling ontvang je een bestelbevestiging per e-mail. Op werkdagen wordt jouw bestelling doorgaans binnen 24 uur verzonden. Zodra het pakket ons magazijn verlaten heeft, ontvang je per e-mail een Track&Trace-code. Binnen 1 à 2 werkdagen wordt jouw pakketje geleverd. Dit geldt dus niet in het weekend of op feestdagen.

  Wat zijn de verzendkosten?

  Boven de €35 wordt jouw pakket vol met was- en sopplezier gratis bezorgd. Onder de €35 wordt er €4,95 in rekening gebracht voor de verzendkosten.

  Wil je minder uitstoten met jouw bestelling kies dan voor duurzame bezorging met een fietskoerier voor (hoeveelheid) euro. 


  Ik heb geen bestelbevestiging of Track&Trace-code ontvangen? 

  Het zou kunnen dat deze in je spambox is beland. De Track&Trace-code ontvang je meestal binnen 24 uur na het plaatsen van een bestelling op werkdagen, zodra de Seepjes zijn meegegeven aan de vervoerder. Als je 'm echt nergens kunt vinden, of als je een andere vraag hebt over je bestelling, neem dan contact op met ons Washok via hoi@seepje.nl. Daar helpen we je verder! 

  Retour

  Kan ik mijn producten retourneren?

  Als er iets mis is met je bestelling, kun je contact met ons opnemen via hoi@seepje.nl. Hier helpen we je graag verder! 

  Mocht je de bestelling alsnog willen retourneren, kan dat zeker. Ongeopende producten mogen binnen (aantal) dagen geretourneerd worden. De kosten van de retourzending zijn voor jouw rekening. Binnen 30 dagen na ontvangst zullen wij het bedrag terugbetalen.

  Hoe kan ik mijn producten retourneren?

  Stuur een mailtje naar bestel@seepje.nl met de reden van retour, het bestelnummer en het rekeningnummer waarop het aankoopbedrag dient te worden teruggestort.

  Stop de producten in een retourpakket en vermeld daarop duidelijk het afleveradres: VASCO-fulfilment B.V., Ringdijk 378, 2983 GS Ridderkerk, Nederland

  Geef je retourzending af bij een pakketpunt.

  Bewaar je verzendbewijs goed, want dit is je bewijs van verzending en hiermee kun je jouw pakket volgen.

 • 2 Algemeen

  Hoe werken de Seepje wasschillen?

  In alle Seepjes gebruiken we de schillen van de Sapindus mukurossi vrucht. Deze bevatten een natuurlijke vorm van zeep, saponine genaamd. In jouw wasmachine komen ze met water in aanraking, waardoor ze die zeep spontaan vrijlaten! In technische termen… De molecule van saponine bevat een waterlievend gedeelte en een vetlievend gedeelte. De saponine hecht zich als het ware aan het vuil en tegelijkertijd aan het water, waardoor het vuil weggespoeld kan worden. Daarnaast verlaagt saponine de wateroppervlaktespanning, waardoor water nog beter vuil kan verwijderen. Hier vind je meer informatie over het wassen op basis van onze superschillen.

  Waar vind ik Seepje in de schappen?

  Met onze (aantal) verkooppunten in Nederland en België zit er zeker eentje bij jou in de buurt!  Neem een kijkje op www.seepje.nl/verkrijgbaar-bij en ontdek waar je ons kunt vinden, of plaats direct een bestelling in onze webshop!

  Hoe kom ik aan Seepje in het buitenland?

  Of je nu onder de zuidelijke zon of in het hoge noorden bent, je kunt ons vinden onder de naam Soaply. Momenteel is onze beschikbaarheid nog beperkt, maar we werken hard om met steeds meer mensen van verschillende nationaliteiten de wereld schoner te wassen. 

  Onze producten zijn nu te vinden in:  

  Zweden, Spanje, Portugal & UK

  Japan: de winkel

  Hoe lang zijn Seepje producten houdbaar?

  Onze wasproducten hebben geen houdbaarheidsdatum. Zolang je ze op een koele plek bewaart, zijn ze klaar voor gebruik wanneer jij dat bent. En als er toch iets vreemds aan de hand is, stuur gewoon een fotootje naar hoi@seepje.nl en we helpen je graag!

  Voor onze producten voor je haar, lichaam en handen is het advies om deze binnen 12 maanden na openen op te maken. 

  Ik wil graag Seepje producten verkopen, hoe kom ik in contact?

  Wat leuk! Zo wassen we samen de wereld schoner. Je kunt het beste een mailtje sturen naar hoi@seepje.nl. Daar helpen we je verder! 

  Ik zou graag met Seepje samenwerken, hoe kom ik in contact?

  Samen sta je sterker, zeker op weg naar een schone zeepwereld. Je kunt het beste een mailtje sturen naar hoi@seepje.nl. Dan kijken wij wat er mogelijk is. 

  Op dit moment bieden we geen gratis Seepjes ter promotie van evenementen.

  Waarom betaal ik meer voor Seepje dan voor andere zeep?

  Seepje betaalt een eerlijke prijs voor natuurlijke ingrediënten én een eerlijk loon en betere werkomstandigheden in Nepal. Per wasje met Seepje betaal je €0,43. Da's best een mooi prijsje voor een schonere en mooiere wereld toch?

  Wat maakt de geur van Seepje-producten zo uniek?

  Al onze geuren zijn 100% natuurlijk, wij gebruiken dus geen synthetische parfums. Dit zijn chemicaliën die voor geur zorgen. Synthetische geurstoffen worden gefabriceerd in een laboratorium, vaak zijn dit chemicaliën die worden onttrokken uit petroleum (aardolie).

  Kan ik mijn soppige Seepje water in de natuur gooien?

  Als je wast met de superschillen is het antwoord ja! Voor al onze andere Seepjes is het antwoord nee. Hoewel onze producten veel milieuvriendelijker zijn dan reguliere wasmiddelen en goed biologisch afbreekbaar zijn, kan het lozen van waswater in de natuur het grondwater vervuilen en het leven van planten, dieren en bacteriën verstoren. Wanneer je normaliter wast komt het waswater in de riolering terecht en kunnen de waterzuiveringsinstallaties zeer gemakkelijk met weinig energie de stoffen in onze wasmiddelen afbreken en hiermee het water weer zuiveren. Wanneer je het waswater in je tuin gooit dan komen deze stoffen in het grondwater terecht, waar het langer duurt om af te breken. Dit raden we dus niet aan!

  Waar kan ik de handlotion en handzeep set kopen?

  Deze set maken wij voor de Nederlandse Postcode Loterij als een exclusieve samenwerking. Deze verkopen wij helaas niet los. Voor nu hopen dat je ‘m nog een keer wint! 

  Waar is jullie allesreiniger gebleven?

  We zijn volop bezig met het verbeteren van ons assortiment en daar hoort ook het maken van keuzes bij. Vorig jaar hebben we ons gericht op het uitbreiden van onze douche-producten zoals shampoo, conditioner en shower gel, wat betekende dat we de allesreiniger uit ons assortiment hebben gehaald. Helaas kunnen we niet alles doen, maar we blijven innoveren en streven naar de beste producten!

 • 3 Productgebruik

  Wassen

  Waarom zie ik geen schuim in mijn wasmachine?

  De hoeveelheid sop in de trommel zegt niets over de waskracht. De reinigende werking zit ‘m in het water vermengd met zeep. Om deze reden maken wij geen gebruik van onnodige schuimversterkers en laten we onze superschillen, en overige natuurlijke ingrediënten, jouw was doen.

  Welk wasmiddel is het meest geschikt voor welke was?

  Seepje Universeel wasmiddel met ‘Sprankelende Jasmijngeur’ biedt de meest krachtige reiniging voor jouw witte en gekleurde wasgoed. Met de geconcentreerde formule vol duurzame ingrediënten leren we zelfs op 20 °C vlekken een lesje.

  Wil je jouw gekleurde wasgoed laten stralen!? Kies dan voor Seepje Kleur wasmiddel met ‘Magische Magnoliageur’. Dit reinigt effectief en zorgt dat kleuren langer mooi blijven door pillen en pluizen tegen te gaan.

  Of heb je delicate stoffen zoals wol en zijde die een zachtaardig wasbeurtje kunnen gebruiken? Seepje wasmiddel Wol & Fijn is hier speciaal voor ontwikkeld. Zo blijven vormen en kleuren langer mooi!

  Wordt mijn witte was valer wordt door wassen met schillen?

  Als je met onze superschillen wast, was je 100% natuurlijk. In reguliere wasmiddelen zitten vaak optische witmakers en bleekmiddelen, waar je dus geen gebruik meer van maakt. Hierdoor kan het op lange termijn voorkomen dat de witte was wat valer wordt. Maar niet getreurd, we hebben een paar wastips! Was de witte was echt alleen met de witte was, dus een wit T-shirt met blauwe strepen kan al afgeven. Wil je je witte was een oppepper geven? Hiervoor is zuurstofbleekmiddel het meest milieuvriendelijke alternatief.

  Waarom hebben jullie wasverzachter, dat is toch slecht voor het milieu en je kleren?

  Wasverzachter heeft in principe 3 functies: Geur, verzachten en beschermen van kledingvezels. Het verzachten en beschermen gebeurt doordat de kationische oppervlakteactieve stof ervoor zorgt dat alle kledingvezels mooi parallel aan elkaar komen te liggen (in plaats van pluizig door elkaar heen) en de kledingvezels krijgen een beschermlaagje, een soort conditioner voor je kleding.

  Alle wasverzachters werken op deze manier, inclusief onze natuurlijke wasverzachter. Maar er is wel degelijk een verschil: weinig mensen weten het, maar in veel reguliere wasverzachters zit een dikke vette dierlijke verrassing. Ingrediënten met het woord 'tallow' erin zijn gemaakt van dierlijke vetten. Gelukkig kun je je wasgoed ook zonder dierlijk vet verzorgen en beschermen tegen vezelverlies. Seepje gebruikt namelijk een 100% natuurlijk en vegan alternatief.

  Het klopt dat er 'vette' ingrediënten zitten in wasverzachter. Na veel wasjes met wasverzachter kan dit ophopen en bijvoorbeeld zorgen voor een minder goede absorptie van water bij een handdoek of verminderde luchtdoorlaatbaarheid van kleding. Wij raden aan om af en toe een wasje te draaien zonder wasverzachter. Zo kun je de voordelen van wasverzachter behouden, zoals het beschermen tegen rekken, scheuren en slijtage van vezels, kleuren die langer mooi blijven en zachter wasgoed, en tegelijkertijd de nadelen tijdig voorkomen.

  Waarom ruikt mijn was niet fris?

  Jammer dat je was anders ruikt dan je had verwacht! Naast dat geuren natuurlijk heel persoonlijk zijn, is er natuurlijk een verschil tussen gewone wasmiddelen en Seepje, bijvoorbeeld qua geur. We gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten en geuren! Deze geurstoffen zijn minder intens en vervliegen sneller. We werken voortdurend aan het verbeteren van onze producten door onze principes met betrekking tot de herkomst van ingrediënten en de impact op mens en natuur in acht te nemen.

  Ook kan het zo zijn dat wanneer je vaak koud wast (goed bezig!), er wasmiddelresten en vetluis achterblijven in de wasmachine en daar zit een luchtje aan. Daarom is het verstandig eens in de 2 à 3 maanden een kookwasje (90 °C) te draaien, eventueel met schoonmaakazijn. Of maak ‘ns gebruik van een milieuvriendelijke wasmachinereiniger. 

 • 4 Persoonlijke verzorging 

  Handen wassen 

  Ik krijg mijn handzeep niet aan ’t pompen, wat nu?

  Het kan zijn dat de dop niet helemaal goed op de hals zit, waardoor het draaimechanisme om het pompje open te zetten niet helemaal goed zijn werk kan doen. Zou je kunnen proberen de gehele dop van de hals te draaien en de dop opnieuw strak aan te draaien? 

  Als dit niet helpt, kun je het volgende proberen:

  1. Haal het pompje uit de fles
  2. Pak met één hand het pompje vast bij de 'springveer-kamer' (onderdeel 3)
  3. Pak met de andere hand het pompje vast bij de 'nozzle' (onderdeel 1)
  4. Draai nu deze twee onderdelen een kwartslag van elkaar, dan klikt het pompje open.
  5. Plaats het pompje terug op de fles

  Wil het nog niet lukken?  Stuur een mailtje naar hoi@seepje.nl. Dan zoeken we naar een passende oplossing! 

  Haren wassen 

  Welke shampoo is het meest geschikt voor mijn haar?

  Hydrate & Nourish" is perfect voor dagelijks gebruik. De luxueuze formule, verrijkt met Marokkaanse Arganolie, plantaardige rijstproteïnen en hyaluronzuur, hydrateert je hoofdhuid, beschermt je haar en herstelt de vochtbalans.

  Voor futloos en beschadigt haar is "Repair & Care" de ideale keuze. De voedende mix van biologische sheaboter uit Ghana, plantaardige rijst- en haverproteïnen kalmeert je hoofdhuid, voedt futloos haar en stimuleert de aanmaak van natuurlijke keratine om beschadigt haar te herstellen.

  Mijn haar wordt stug en plat van de shampoo, hoe komt dat?

  Wat jammer om te horen! We begrijpen hoe frustrerend het kan zijn om stug haar te krijgen. We willen graag meer te weten komen over jouw routine - heb je de shampoo op een bepaalde manier gebruikt? Als je openstaat voor een tweede kans, sturen we je graag onze conditioner toe. Deze werkt heel goed om het haar weer zacht te maken!

  Mijn haar wordt sneller vet, hoe kan dat?

  Het is belangrijk om te weten dat de hoeveelheid talg die op de hoofdhuid wordt geproduceerd, per persoon verschilt. Daarom kan de ene persoon sneller last hebben van vetter haar dan de andere. Elke shampoo heeft een ander ontvettend vermogen, dus het kan zijn dat je voorheen een shampoo gebruikte die veel sterker ontvette, waardoor je nu minder ontvetting ervaart.

  Sommige shampoos hebben een zeer sterk ontvettend effect, wat niet altijd goed is voor de gezondheid van je haar en hoofdhuid. Dit kan leiden tot beschadiging van het haar en uitdroging van de hoofdhuid. Onze shampoo bevat daarentegen veel voedende stoffen, zoals shea boter, proteïnes, glycerine en hyaluronzuur, die zorgen voor de verzorging van zowel de huid als het haar.

  Handen wassen 

  Hoe vul ik na met een poeder navulling? 

  Giet warm (50°C) kraanwater in de lege handzeepfles tot de bijvullijn (260ml).

  Voeg langzaam het hele zakje met navulpoeder toe aan het water.

  Plaats de dop terug op de fles, draai ‘m dicht en schud gedurende 30 seconden. Goed schudden is heel belangrijk, enneh.. dansen is toegestaan! 😉

  Zodra de handzeep is afgekoeld tot kamertemperatuur, is hij klaar om te gebruiken!

  Waarom zitten er andere ingrediënten in het navulpoeder dan in het orginele product?
  Waarom ziet de navulling er anders uit dan het originele product?

  De kleur van de Seepje poeder navullingen kan minder transparant zijn dan de zeep in een originele fles. Dit komt door de iets andere samenstelling van ingrediënten. 

  Daarnaast is de kleur ook afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer het product is, hoe transparanter, als het product afkoelt dan zal het van kleur veranderen en minder transparant worden. Maar maak je geen zorgen, deze kleurverschillen hebben geen invloed op de werking van de zeep!

  Of misschien zie je heel fijn poeder in de gel zitten, dat is Sillica, een natuurlijk mineraal antiklontermiddel, dat we toevoegen om de vorming van klontjes tegen te gaan bij het mengen van de poeder met water. Dit poeder lost niet volledig op en kan je dan zien. Als je de handzeep schudt zal deze weer gemengd worden, en na verloop van tijd zul je het poeder weer zien. Dit hoort, je kan het product gewoon gebruiken.

  Mijn navulling heeft klontjes, hoe kan ik dit oplossen?

  Waarschijnlijk was het water dat je gebruikt hebt om de navulpoeder mee te mengen te koud. 50°C is best warm, vaak de heetste stand van je kraan! Om het weer tot een glad geheel te krijgen, kun je de zeepfles in een bakje of pan met heet water zetten. Zorg dat het water voldoende hoog komt. Laat het 5 minuten in dit badje staan, totdat de handzeep vloeibaarder en dunner is geworden en volg dan de stappen om de navul zeep te maken vanaf stap 3 op de verpakking, het schudden en volg alle stappen:

  Schud de fles gedurende 30 seconden (er mag gedanst worden…)

  Wacht 30 minuten om het te laten rusten

  Vergeet niet de fles nog een laatste keer goed te schudden 

  En je nieuwe 100% natuurlijk handzeep is klaar voor gebruik! Het product wordt dikker terwijl het afkoelt, en ook de bubbels verdwijnen na een tijdje. 

  In welke afvalbak moet het navulzakje?

  Navulling leeg? Je kan deze thuis composteren of bij het restafval gooien klopt dit? Om het refill poeder te beschermen zit er een dun laagje aluminium in composteerbare verpakking.

  Waarom zijn er van bepaalde producten geen navullingen?

  Wat geweldig dat je zo actief bezig bent met het navullen! Wij ook! Je kan je handzeep, shampoo en showergel al navullen met het onze poedernavulling en water uit je eigen kraan. Of vul je wasmiddel en wasverzachter na met onze navulzakken. We zijn hard aan het werk om ons navul assortiment uit te breiden. Hou onze nieuwsbrief in de gaten en hoor ons schone nieuws als eerst!

  Mijn fles of een onderdeel van mijn fles is kapot, wat nu?

  Wanneer jouw geliefde fles het onverhoopt begeeft, sturen wij jou gratis een nieuwe fles of dop op. Zolang je ‘m eindeloos navult met Seepje natuurlijk. Kijk hier voor de actievoorwaarden.

 • 5 Duurzaamheid en Maatschappelijke verantwoordelijkheid

  Hoe werkt Seepje toe naar een schone zeepwereld?

  Wij willen samen met jou voorop lopen in schone zeep. Da’s fijn voor jou en fijn voor je wereld. Daarvoor kijken we naar vier kernelementen: de zeep zelf, de verpakking, het water en de mensen.

  Schone zeep

  Seepje gebruikt geen synthetische geur- en kleurstoffen of microplastics. Het grootste gedeelte (minimaal 97,5% per product) van onze ingrediënten is van natuurlijke oorsprong. Dat is namelijk veel duurzamer!

  Verpakking

  Onze flessen bestaan voor 97% uit gerecycled plastic en ook zijn ze hervulbaar! Zo hoef je geen nieuwe fles meer te kopen en bespaar je verpakkingsmateriaal.

  Water 

  Ingrediënten die in het water belanden kunnen schadelijk zijn voor het milieu en de organismes die daarin leven. Dat noemen we eco-toxiciteit en dat vermijden we. Denk bijvoorbeeld aan microplastics die in het milieu achterblijven. Omdat onze zeep ook  goed biologisch afbreekbaar is kan het makkelijk worden gezuiverd en komt hier geen co2 bij vrij. 

  Mens

  In een zeepketen werken heel veel mensen. Daarvoor willen we onze verantwoordelijkheid nemen. Daarom bouwen we aan een eerlijke samenwerking met boeren coöperaties in Nepal die de schillen oogsten waar het allemaal mee begon. We willen met deze samenwerking een blauwdruk creëren waarmee we ook andere ingrediëntenketens duurzamer en socialer kunnen maken.

  Wat betekent natuurlijk eigenlijk?

  Het betekent dat de bouwstenen waarmee een natuurlijk ingrediënt gemaakt worden, hernieuwbaar zijn. Zoals onze superschillen uit de Himalaya! Dus geen op aardolie gebaseerde reinigers, synthetische geur- en kleurstoffen of microplastics. De oorsprong van onze producten is gecertificeerd door Ecocert, waarvoor je aan een hoog percentage natuurlijke ingrediënten moet voldoen. Ook kijken zij naar hoe bewerkt een product is en hoe goed het afbreekt in de natuur. Van een zeepproduct heeft de inhoud verreweg de meeste impact op jou en je wereld.

  Waar zijn de verpakkingen van gemaakt?

  We kiezen al onze verpakkingssmaterialen bewust. Onze flessen zijn gemaakt van gerecycled HDPE-plastic uit Nederland, 97% gerecycled om precies te zijn. De verpakking van de schillen is van karton en het zakje waarin de schillen zitten, is gemaakt van biologisch afbreekbaar plastic, dat bestaat uit polymelkzuur. Dit wordt gewonnen uit hernieuwbare plantaardige grondstoffen zoals suikerriet en maïszetmeel.

  Waarom zitten veel Seepjes in een plastic fles?

  Onze gerecyclede plastic flessen dragen in verhouding weinig bij aan de milieubelasting van Seepje. Maar… die verpakking is er natuurlijk wel en meer van minder is beter! Daarom zetten we vol in op navullen. Zo hebben we bars, navulzakken en navulpoeder. Dat scheelt een heleboel verpakkingsmateriaal! 

  Is Seepje vegan en/of dierproefvrij?

  Onze Seepjes bevatten geen ingrediënten van dierlijke oorsprong. De meeste zijn bovendien gecertificeerd door de Vegan Society. Zelfs onze 100% natuurlijke wasverzachters zijn vrij van dierlijk vet en da’s best bijzonder.

  Voor al onze producten geldt dat ze vrij zijn dierproeven: we eisen dat de ingrediënten die we gebruiken dierproefvrij zijn en controleren hier actief op bij onze leveranciers en in hun keten. Voor cosmetica zoals handzeep, shampoo en shower gel is dit wettelijk verplicht.

  Jullie gebruiken achtergebleven sinaasappelschillen in de ‘Versgeperste sinaasappel geur’. Weten jullie precies met wat voor middelen deze zijn bewerkt?

  Het is mogelijk dat de leveranciers van de sinaasappelschillen middelen gebruiken bij de behandeling ervan, maar de stofjes die op de sinaasappelschillen zitten, zijn volgens Europese wetgeving veilig, zelfs in onverdunde mate. Omdat we niet kunnen uitsluiten dat de sinaasappels bewerkt zijn met conserveringsmiddelen of glansmiddelen op basis van dierlijke ingrediënten, zijn onze handzeep en afwasmiddel 'Versgeperste sinaasappel geur' niet vegan.

  We geloven met dit product waarde toe te voegen door een lokaal beschikbare afvalstroom een tweede leven te geven in de vorm van een heerlijke geur. Win-win zouden wij zeggen.

Heb je toch nog een vraag?

Aarzel niet om contact met ons op te nemen via hoi@seepje.nl of bel ons op 085-060500.